Ριζότο με μανιτάρια!


Υλικά 

200 γραμμάρια  ασπρομανίταρα ψιλοκομμένα

40 γραμμάρια βιτάμ

4 κουταλιές σούπας . ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

300 γραμμάρια  ρύζι αρμπόριο

250 ml λευκό κρασί

1 λίτρο ζωμό κότας ή νερό 

200 γραμμάρια  φιλαδέλφια  Light 

Οδηγίες

Πλένετε καλά τα μανιτάρια, αφήνετε να στραγγίσουν τα νερά τους και τα κόβετε σε λεπτές φέτες.

Σοτάρετε με 40 γραμμάρια βούτυρο και 2 κουταλιές ελαιόλαδο, σε ένα μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με τα μανιτάρια. Όταν τα μανιτάρια έχουν ψηθεί και έχουν πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα, είναι έτοιμα ,τα αφήνετε σε ένα πιάτο στην άκρη.

Προσθέτετε στο ίδιο τηγάνι 2 κουταλιές ελαιόλαδο, το φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το ρύζι, και σοτάρετε για 2 λεπτά. Προσθέτετε το κρασί και με μια κουτάλα της σούπας το ζωμό, σιγά - σιγά, μέχρι να απορροφήσει το ρύζι όλα τα υγρά. Το ρύζι είναι έτοιμο όταν έχει βράσει και έχει απορροφήσει όλα του τα υγρά.

Δέκα λεπτά πριν το τέλος προσθέτετε το Philadelphia, αλάτι και φρεσκοτριμμένοπιπέρι και, τέλος, τα μανιτάρια τα οποία έχετε έτοιμα. Ανακατεύετε καλά έτσι ώστε να λιώσει το Philadelphia και να χυλώσει το ριζότο, που θα δώσει την απόλυτη γεύση στο φαγητό. Σκεπάζετε την κατσαρόλα για 2 λεπτά και σερβίρετε σε ατομικά πιάτα.

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση!!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

 



0 comments