Μπιφτέκια με μανιτάρια!

 
Πεντανόστιμα μπιφτέκια φτιαγμένα από μανιτάρια και πατάτες τυράκι και αυγουλάκια!
 
Υλικά για 4-6 άτομα

200 γραμμάρια μανιτάρια

400 γραμμάρια πατάτες

1 κουταλιά της σούπας  ψιλοκομμένο βασιλικό

100 γραμμάρια τυρί έμμενταλ τριμμένο

20 γραμμάρια βούτυρο

2 αβγά

1/2 κούπα τριμμένη φρυγανιά

2 κουταλιές του γλυκού ξίδι

2 κουταλιές του γλυκού αλάτι

Λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε φέτες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Όταν βράσουν, τις λιώνουμε με το εργαλείο του  πουρέ.

Σε ξύλο κοπής κόβουμε τα μανιτάρια σε μικρά κομματάκια και τα σοτάρουμε σε βούτυρο 10 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε σε ένα μπολ τον πουρέ με τα μανιτάρια και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το τυρί, το βασιλικό, το ένα αβγό και αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλίτσες μακρόστενες όπως οι κροκέτες, βουτάμε κάθε κροκέτα στο δεύτερο αβγό και σε πιάτο με τριμμένη φρυγανιά. Τηγανίζουμε τις κροκέτες σε καυτό λάδι για 3 λεπτά από την κάθε πλευρά. 

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 


0 comments