Κερασόπιτα ή βυσσινόπιτα!

kerasopita-vissinopita

Είναι πίτα! Είναι γλυκιά πίτα με κεράσια και φύλλα κρούστας! Είναι άκρως καλοκαιρινή συνταγή! Είναι ότι πρέπει για το απογευματινό σας σνακ ή για το κυριακάτικο πρωινό σας!

Υλικά
12 λεπτά φύλλα κρούστας
4 κουταλιές σούπας  ζάχαρη

Για την γέμιση
600-700 γραμμάρια βύσσινα ή κεράσια χωρίς κουκούτσι
2 βανίλιες
16 κουταλιές σούπας   ζάχαρη
λάδι για το ταψί
ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

Οδηγίες
Πάρτε 3 φύλλα κρούστας, πασπαλίστε  το καθένα με το 1/3 κουταλιές σούπας ζάχαρη, και τοποθετήστε το ένα πάνω στο άλλο.
Βάλτε από πάνω το 1/4 των κερασιών έτσι ώστε να καλύπτουν τα 2/3 της επιφάνειας ενός φύλλου
Ανακατέψτε 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και 1/2 σακουλάκι  με ζάχαρη βανίλια και πασπαλίζουμε πάνω από τα κεράσια.
Τυλίξτε ι κατά μήκος της μακρύτερης πλευράς.

kerasopita-vissinopita

Επαναλάβετε τα βήματα για τα υπόλοιπα υλικά  (3 φορές), και τοποθετήστε τα ρολά σε ένα λαδωμένο ταψί (να προσπαθήσουμε να βρούμε ένα ταψί ι που έχει το μήκος του μήκους φύλλου κρούστας έτσι ώστε να μπορούν να χωρέσουν μια χαρά). Αλείψτε  με λάδι πριν το βάλετε στο φούρνο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200 ° C για 35-40 λεπτά ,

Η πίτα πρέπει να πάρει καφέ ομοιόμορφο χρώμα , όπως στην παραπάνω φωτογραφία. 

Μετά από αυτό όταν  ψηθεί, βγάλτε από το φούρνο, αν θέλετε σκεπάστε  με υγρό πανί κουζίνας και το αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά. 

Αν σας αρέσει το φύλλο σας τραγανά, μην το  καλύπτετε ,αν το θέλετε πιο μαλακό καλύψτε το .
Σερβίρουμε την πίτα μας  πασπαλισμένη  με ζάχαρη άχνη.


Σημείωση:
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο για να κάνετε  πίτα φύλλο με διάφορα φρούτα.
Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένα κεράσια , αλλά, στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι τα έχετε αφήσει  να στραγγίσουν καλά πριν τα χρησιμοποιήσετε.

Αν κάνετε μια πίτα φύλλο με μήλο, τρίψτε τα με την  φλούδα τους και προσθέστε λίγο κανέλα και  μοσχοκάρυδο με τη ζάχαρη. Όταν κάνετε αυτή την πίτα με άλλα φρούτα, μπορεί να χρειάζεται να ρυθμίσετε την ποσότητα της ζάχαρης σύμφωνα με το γούστο σας, καθώς τα βύσσινα ή τα κεράσια είναι λίγο  πιο ξινά.

Πηγή  Εδώ


Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 


0 comments