Μίνι αλμυρά κρουασανάκια! | Aspas_recipes

Μίνι αλμυρά κρουασανάκια!

mini-almira-krouasanakia

Είναι ένα ιδανικό σνακ για το κολατσιό του παιδιού!
Κρουασανάκια από τα χεράκια σας με αλμυρή γέμιση! Σίγουρα τα παιδιά θα τα λατρέψουν! Δοκιμάστε τα!

Δείτε ακόμα  Νηστίσιμα κρουασανάκια / κρουασανάκια με λάδι 

Για τα μίνι αλμυρά κρουασανάκια θα χρειαστούμε :

Υλικά

Για τα κρουασάν:

• 1 κούπα γάλα χλιαρό

• 30 γραμμάρια νωπή μαγιά ή 1 φακελάκι ξερή

• 1/2 κούπα  σπορέλαιο 

• 1 
αυγό 

• 1 κουταλιά ζάχαρη

• 1 κουταλιά αλάτι

• 3-4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

• 1 κούπα μαργαρίνη (για το άλειμμα)

Για τη γέμιση:

• 5 – 6 κουταλιές τυρί κρέμα

• 5 -6 κουταλιές ψιλοκομμένη γαλοπούλα καπνιστή

• 1 κουταλιά άνηθο

Οδηγίες
Για τα κρουασάν, διαλύουμε τη μαγιά στο γάλα, ανακατεύουμε  με τα υπόλοιπα υλικά και το μισό αλεύρι .

Συμφωνούμε  το μείγμα 2 λεπτά στο μίξερ η με τα χέρια μας να γίνει λείο. 

Ρίχνουμε  λίγο-λίγο το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε  μέχρι να έχουμε μια  ζύμη μαλακιά, ελαστική. 

Καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη.

Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 2 ώρες, ώσπου να διπλασιαστεί σε όγκο. 

Ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί!

 Πατάμε την ζύμη με τα χέρια μας να ξεφουσκώσει τ και χωρίζουμε 6 ή 8 μπαλάκια. 

Ανοίγουμε το καθένα σε στρογγυλό φύλλο με πάχος 3 χιλ. 

Κόβουμε την ζύμη  σταυρωτά στα οκτώ. 

Σε κάθε όγδοο βάζουμε μια κουταλιά γέμιση και τυλίγουμε σε κρουασάν. 

Ψήνουμε  τα στους 190 βαθμούς  στις αντιστάσεις για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

 

 

0 comments