ΚΟΤΟΠΙΤΑΚΙΑ ΑΛΛΙΩΣ!!! | Aspas_recipes

ΚΟΤΟΠΙΤΑΚΙΑ ΑΛΛΙΩΣ!!!

kotopitakia

Υλικά

1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο  μαγειρεμένο στήθος κοτόπουλου
1/2 φλιτζάνι τριμμένο μπλε τυρί
 2 κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί τσένταρ
 1/4 φλιτζανιού πικάντικη σάλτσα
4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο,
2 1/4 κουταλάκια του γλυκού  ξηρή μαγιά
 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
 1 φλιτζάνι ζεστό γάλα (εγώ χρησιμοποίησα 2%)
2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι

Οδηγίες 

Για να κάνετε το  μείγμα κοτόπουλου, σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύετε το κοτόπουλο, τυρί τσένταρ, το λιωμένο βούτυρο και την καυτερή σάλτσα. 

Για να κάνουμε την ζύμη ζεσταίνουμε το γάλα και στη συνέχεια προσθέστε  σε αυτό τις 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη.  Ανακατεύετε στο ζεστό γάλα μέχρις ότου διαλυθεί .Βάλτε  στο μπολ του μίξερ το γάντζο ζύμης. Προσθέστε 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι και την μαγιά στο μίξερ και αναμιγνύουμε σε χαμηλή ταχύτητα έως ότου  έχουμε μια  μαλακή ζύμη, προσθέτοντας έως 1/2 φλυτζάνι αλεύρι επιπλέον, λίγο κάθε φορά, εάν είναι απαραίτητο.

 Αφήστε τη ζύμη στο μίξερ για 5-7 λεπτά. Γυρίστε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε απαλά μερικές φορές για να σχηματίσουμε μια λεία μπάλα. Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα καθαρό μπολ που είναι ήδη ελαφρώς λαδωμένο. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε το μέχρι να διπλασιαστεί και να εμφανιστούν φυσαλίδες στην επιφάνεια, περίπου 2 ώρες. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς
C με το ράφι στη μέση του φούρνου. Γυρίστε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και κόβουμε σε 4 ίσα κομμάτια. Σκουπίστε τα χέρια σας με το αλεύρι, έπειτα κυλήστε  και τεντώστε σε λωρίδες την ζύμη .


Ανοίγουμε σε φύλλο ορθογώνιο το κάθε κομμάτι .Πιέστε απαλά το ένα τέταρτο του μίγματος κοτόπουλου στο κάτω μισό μέρος της ζύμης. Διπλώστε το άλλο άκρη της ζύμης πάνω από την γέμιση και πιέστε σφιχτά για να σφραγίσει, στη συνέχεια, τυλίξτε όσο πιο σφιχτά γίνεται για να σχηματίσουμε ένα ρολό. Κόψτε το ρολό σε 12 κομμάτια και τα μεταφέρετε σε ένα ταψί. Κάντε 3 ακόμη ρολά με την υπόλοιπη ζύμη, γεμίστε και κόψτε σε κομμάτια

Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά (ζύμη θα αυξηθεί ελαφρά). Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 5-7 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Αφαιρέστε από το φούρνο (λίγο τυρί μπορεί να λιώσει έξω.) Αλείψτε με το λιωμένο βούτυρο πριν το σερβίρισμα (προαιρετικά).

πηγή απο εδώ joelens.blogspot

0 comments